Om oss

Om oss

Att tänka begagnat betyder inte att du köper trasiga eller gamla delar. Det innebär att du köper nästan nya delar i gott skick och till lågt pris. Vi på Örebro Bildemo har ett av Sveriges största urval av begagnade bil- och reservdelar. Sortimentet innefattar nästan alla nyare bilmärken och alla delar är såklart funktionstestade. Är det någon del du inte hittar? Ring oss, så hjälper vi dig att söka den! Örebro Bildemo startade 1963, med två anställda och ambitionen att göra affärer av att återanvända bra och begagnade originalbildelar. Vår idé fungerade mer än bra. Idag köper vi in, lagerhåller och säljer ett brett sortiment av begagnade fordonsdelar i gott skick till bilverkstäder, privata fordonsägare och försäkringsbolag – huvudsakligen i Örebro län. Detta gör vi genom att organisationen innehåller specialister för flera av de största bilmärkena och att vi arbetar enligt ISO-certifieringens kvalitets- och miljökrav. Välkommen!

Vår Metod

var-metod

Bilarna anländer

Demonteringstjänsten i Sverige är uppdelad i geografiska distrikt. Varje MärkesDemo-anläggning servar ett antal lokala distrikt. MärkesDemos uppsamlingsbilar med plats till 7–8 bilar åker runt och hämtar upp demonteringsobjekt efter platsanvisning från försäkringsbolagen.

Funktionskontroll och dränering

rovkörning och funktionskontroll görs för att se vilka komponenter som kan återanvändas. Resultaten och bilens uppgifter som till exempel mätarställning, färgkoder, utrustning och skick registreras och följer delarna. Alla bilar töms på bensin, diesel, oljor, glykol, freon, batterier och kvicksilverbrytare. Allt miljöfarligt innehåll tas omhand under kontrollerade former, för vidare destruktion.

Uppsamling

Demonteringsnumret handskrivs på karossen med stor stil för tydlig identifikation. Bilen förvaras därefter på hårdgjord och tät yta i väntan på demontering.

 

Demontering

Bilarna prioriteras för demontering utifrån rådande efterfrågan på reservdelar. Vid demonteringen kvalitetsklassas delarna. De delar som inte uppfyller MärkesDemos högt ställda kvalitetskrav sorteras i olika materialfraktioner, som till exempel bly, aluminium, plast, glas, järn och stål. Varje bil demonteras manuellt och noggrant, del för del.

Test

Bilens alla demonterade komponenter – stora som små – inspekteras, funktions- testas, kontrolleras och registreras. Samtliga moment utförs av MärkesDemos kvalificerade mekaniker.

 

Kontroll och certifiering

Endast delar som klarar kvalitetskraven får MärkesDemo-certifiering. De godkända delarna streckkodmärks och identifieras med rätt originalnummer. Detta innebär att vi på MärkesDemo lämnar marknadens bästa garantier.

Lagring

Efter demonteringen lagras delarna i MärkesDemos lager. Här finns allt som kan återanvändas! Från skärmar, strålkastare och backspeglar till bakljus, dörrar och bilens alla mekaniska delar. Stort som smått, från golv till tak och i prydliga rader. Ordning och reda är A och O.

 

Leverans

Chansen är stor att vi har det du behöver. I MärkesDemos rikstäckande nätverk finns fler än en miljon begagnade originaldelar till olika bilmärken. Våra medarbetare gör allt för att hjälpa kunden och vi ordnar snabb leverans inom Sverige oavsett var märkesverkstaden finns.

Bildelar i lager just nu

300 000 st

Öppettider

Vardagar: 07.00 – 17.00

Lördagar: Stängt
Söndag: Stängt

Delplocken har öppet:
Vardagar: 09.00 – 17.00
Lördagar: 09.00 – 15.00